Още един автомобил е изгорял тази нощ в село Галиче.

Автомобилът е собственост на семейството на бизнесмена Веселин Тушинов, който не веднъж до този момент се е оплаквал от произвола на кмета на Галиче Ценко Чоков и синовете му.

Палежът е станал между 3:30 и 4:00 часа тази нощ, когато неизвестни лица са влезли във фермата му и са запалили джипа. Джипът е ползван от бащата на Тушинов

Автомобилът е напълно унищожен.

Тушинов разказа в ефира на БиТиВи, че вчера отново е влязъл в конфликт със сина на кмета Ценко Чоков. Когато се засекли вечерта на живо, Мартин Чоков отправил заплахи: „Кучко, ти ще умреш!” заедно с обиден знак с ръка.

Веселин Тушанов заяви, че по нито една от жалбите му до този момент няма движение, а полицията действително не го обича. Припомняме, според Тушинов има връзка между случаите, когато заведението му и няколко автомобили са станали обект на посегателство през последните няколко години.

„Прокурорката ми отвръща, че на фона на престъпността в Галиче, това е нещо нормално – да ме бият, да ме палят”, каза Тушинов.

Малко по-късно бе съобщено, че Окръжната прокуратура във Враца вече е образувала досъдебно производство във връзка с палежа. Производството е за престъпление по чл. 330, ал. 2, т. 2 от Наказателния кодекс.

През нощта е извършен един оглед, а сутринта е извършен втори оглед в присъствието на специалисти по пожарна безопасност. Разпитани са свидетели, назначена е пожаро-техническа експертиза и са взети натривки от ръцете на две лица.

Освен обвиненията, които отправя Тушанов, кметът Ценко Чоков стана скандално известен с действията си по време на предизборната си кампания, когато прати свои съселяни на почивка.

Освен това синовете на Чоков са забъркани в побой и упражняване на насилие. Срещу сина на Чоков вече е внесен обвинителен акт и тече процес.

Преди два месеца главният прокурор нареди цялостна проверка на дейността на кмета на село Галиче.