Обвинителният акт срещу 18-годишният Мартин Чоков вече е готов и внесен в съда, съобщават от районната прокуратура Бяла Слатина.

Припомняме, Мартин Чоков е син на станалия скандално известен кмет на Галиче, Ценко Чоков по чиято дейност в момента тече проверка на прокуратурата, разпоредена лично от главния прокурор Сотир Цацаров. Освен че кметът стана известен с това, че като част от предизборната си кампания прати свои съселяни на почивка, той бе обвинен от местен човек, че е подпалил колите му.

Обвинителният акт срещу Мартин Чоков е за причиняване на лека телесна повреда на Радослав Илиев (на 19 години) от с. Галиче по хулигански и расистки подбуди.

Мартин вече веднъж е осъждан за причиняване на средна телесна повреда - престъпление по чл. 131, ал.1, т.6 и т.12, вр. чл.130 ал.1 от Наказателния кодекс.

Припомняме, случаят стана известен след като Радослав Илиев обяви пред медии, че го е страх за живота си. Инцидентът е станал на 12.01.2016 г. на улица в с. Галиче, където Радослав е застигнат от джип, управляван от Мартин Чоков.
Без никаква причина обвиняемият е започнал да обижда Илиев, акцентирайки на етническия му произход. След това слязъл от колата и му нанесъл удари в лицето с юмрук. Радослав Илиев паднал по гръб, удряйки главата в тилната част в камък.

Чоков имал намерение да извади бухалка от автомобила си, за да продължи побоя, но тези негови действия били спрени от возещия се в колата негов приятел.

Радослав с помощта на свой близък е успял да стигне до Спешния център в град Враца, където лекарите са констатирали мозъчно сътресение.

Мартин Чоков не се признава за виновен. Наложена му е мярка „парична гаранция”.

Радослав и родителите му са с мярка за защита – лична физическа охрана, тъй като се опасяват от бащата на обвиняемия.