Окръжната прокуратура в Бургас внесе споразумението с последните двама задържани от групата на несебърския престъпен бос Димитър Желязков - Митьо Очите (на снимката).

След дълги преговори с държавното обвинение Недко Костадинов и Петко Бобчев подписаха документа, с който се признават за виновни по обвинението за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици и за поставянето на взривно устройство пред дома на наркодилър от Созопол през февруари 2006 г.

По закон до една седмица Бургаският окръжен съд трябва да насрочи дело за разглеждане на споразумението, подписано между прокуратурата и последните двама обвиняеми от групата на Димитър Желязков.

Според документа Недко Костадинов и Петко Бобчев се признават за виновни и ще излежават ефективни присъди от 2 години и 5 месеца лишаване от свобода.

Бургаските магистрати одобриха от началото на годината споразуменията на 15 от обвиняемите за участие в организирана въоръжена престъпна група, а като ръководител несебърския бос Димитър Желязков получи присъда от 4 години и 6 месеца затвор.