14-годишен преби жестоко свой връстник в хасковското село Малево. Случката се разиграла в тоалетна в началното училище „Св. Св. Кирил и Методий" в петък следобед след приключване на часовете, съобщава „24 часа". По това време учениците чакали пристигането на школския автобус.

Осмокласникът Александър Илиев нападнал без повод съученика си Атанас Георгиев. Пострадалият е настанен в хасковската болница. Той е със счупен нос, насинено око и съмнения за строшена скула.

Майката на бития ученик Албена Георгиева разказва, че биячът е последвал сина й в тоалетната. По думите й преди това между двамата не е имало пререкания. Александър първо ударил с глава сина й, след това го повалил на земята и започнал да го рита. Георгиева споделя, че синът й е в шок. Майката на нападателя, която също се казва Албена, дошла със сина си на място в стационара, но и двамата не са се извинили за стореното.

Педагози от училището обясняват, че ще се съберат на учителски съвет по случая. Заради лоша дисциплина Александър е бил изключен от хасковското СОУ „Отец Паисий" и бил приет в школото в село Малево.

Семейството на потърпевшия е наело адвокат, който внесъл жалба в полицейското управление в Хасково. От там пък са сезирали по случая и Детската педагогическа стая. От държавното обвинение уточняват, че по принцип малолетният извършител не може да носи наказателна отговорност. От фамилията на побойника отказват коментар.