Основната версия за катастрофата на АМ "Тракия" е човешка грешка. Това обяви вътрешният министър Иван Демерджиев. Това се потвърждава от разследването до момента. В постоянен контакт сме с министъра на здравеопазването, уточни още МВР шефът. Първо ще бъдат извозени до Сърбия малолетните и непълнолетни лица.

14 души от сръбския автобус са настанени в болница
Обновена

14 души от сръбския автобус са настанени в болница

Шофьорът е задържан

След това и пълнолетните ще бъдат ескортирани до границата, поясни Демерджиев. Днес, 13 часа от УМБЛ в Стара Загора тръгва ескорт на специализирани автомобил с част от децата. Очаква се, около 15 - 15.30 часа ескортът да бъде на ГКПП-Калотина където ще бъдат предадени на сръбските власти.

Пакет от мерки за пътната безопасност планира МВР. 8500 обучени служители ще пазят за нарушители на пътя. Ще има и повече патрулки. Той акцентира върху бързата реакция на компетентните органи.

За убийството в Делта Хил силовият министър не влезе в конкретика. За него е ясно кой е физическият убиец, както и механизмът на извършване на престъплението. Извършвани са определени манипулации по трупа, категоричен бе той.

Той допълни, че е открит и нов център за административно обслужване на граждани в София. Откриването на един такъв център ще намали потока пред другите, каза Иван Демерджиев. Всеки гражданин ще може да избира кой център за документи да го обслужи спрямо натовареността. Ще се стремим да отваряме още такива центрове, увери министърът. Август е най-натовареният месец за служителите по издаване не документи. Дадени са инструкции на дирекциите на МВР за документи как да оптимизират работата си за бързо обслужване на граждани.