Има достатъчно доказателства за съпричастност, те са събрани допълнително през вчерашния ден и от тази сутрин има задържан за убийството на швейцарския бизнесмен в Кладница.

Почти нищо друго не се разбра от брифинга на прокуратурата в Перник тази сутрин, след като вчера на подобен брифинг бе обявено, че няма нито задържан, нито заподозрян.

С аргумент, че се води разследване и експертизите не са готови, от прокуратурата не посочиха и начина на извършване на убийството. Имало данни за използване на конкретно оръжие, но докато не е готова експертизата, не може да се каже дали с това оръжие е предизвикана смъртта. Данните до този момента са за рана на шията, травми по белия дроб и данни за употреба на конкретен вид оръжие. От прокуратурата отрекоха да имат данни за шиш, както и не потвърдиха за огнестрелна рана, именно защото не са готови експертизите, въпреки че стана ясно, че аутопсията е готова.

Има задържан за убийството на швейцарския бизнесмен

Има задържан за убийството на швейцарския бизнесмен

57-годишен мъж е обвинен и задържан

Квалификацията е за извършено умишлено убийство с личен мотив, като задържания 57-годишен мъж е бил и в лични, и в работни отношения със съпругата на Ланге. Тя дори е била в къщата в Кладница по време на убийството, но на брифинга обясниха, че самата къща е достатъчно голяма, за да не разбере какво точно се е случвало в момента.

Към момента няма доказателства за съпричастност на съпругата. Няма данни, с които да могат да бъдат привлечени като обвиняеми други лица. Съпругата на Ланге е била разпитана пред съдия.

От прокуратурата и днес отрекоха първоначалната версия от МВР, че убийството е извършено на друго място, а трупът е бил преместен.

Припомняме, на 11.08.2022 г. в с. Кладница, област Перник, бе открито тялото на гражданина на Швейцария Удо Ланге, постоянно пребиваващ в България.

В хода на разследването са извършени огледи на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели, иззети са записи от камери за видеонаблюдение, направена е аутопсия от съдебен лекар, назначени са експертизи.

Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия за тежкото престъпление.

Вчера прокуратурата съобщи, че се работи по всички версии и няма все още задържан.