Към настоящия момент няма задържано лице за убийството на швейцарския бизнесмен в пернишкото село Кладница. Няма повдигнато обвинение и задържани лица по досъдебното производство. Това заяви наблюдаващият прокурор по делото от Окръжна-прокуратура Перник Аделина Алексиева пред журналисти.

В качеството на свидетели са разписани 5-6 лица по досъдебното производство, а от органите на полицията се провеждат оперативните дейности по установяване на извършителя на престъплението. Прокурорът не изнася просто версии, а прокурорът залага на становища на база резултатите от експертизите, уточни прокурор Алексиева.

"Не отпада нито една версия, работи се по всички версии. Съобщаване на версии сега, биха могли да попречат за изясняване на случая," посочи Алексиева. Тялото на швейцарския бизнесмен е било намерено на пода. Не е имало видимо следи от насилие, както не е имало и кръв. Няма доказателства за участие на конкретно друго лице в извършването на престъплението. Все още не е ясна и точната причина за смъртта на швейцарския бизнесмен.

От своя страна старши комисар Павел Mлеканов, директор на ОДМВР-Перник обясни, че се работи по много версии и са назначени голям брой експертизи, които ще дадат яснота относно самата специфика на деянието. "Каквото и да кажа в момента, може да навреди на разследването. Работи се по много версии и са назначени много експертизи, които ще дадат яснота относно самата специфика на деянието. И в момента се провеждат процесуално-следствени действия, работи се с различни лица. Към момента не мога да дам конкретика, защото е възможно това да опорочи разследването.", каза ст. комисар Млеканов.

Към настоящия момент не са събрани доказателства за виновността, на което и да е лице, разпитано по делото. Чакат се и резултати от експертизи. От прокуратурата отказаха да посочат основните версии за убийството, защото това би могло да попречи на разследването.

Припомняме, швейцарският бизнесмен Удо Ланге беше открит мъртъв в дома му в пернишкото село Кладница. Пристигналият на място лекарски екип не е установил следи от насилие. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, през която е засегнат белият дроб.

Швейцарският бизнесмен е женен за българка и живее отдавна в нашата страна. Двамата са имали предприятие за силиконови изделия, което преди няколко години са продали на шведска компания.

Синът на убития швейцарски бизнесмен е прегазил човек, задържан е

Синът на убития швейцарски бизнесмен е прегазил човек, задържан е

Той се е прибрал от Швейцария