Оставиха в ареста двама 18-годишни младежи, опитали се да взривят банкомат в столичния кв. "Люлин" на 28 декември 2017 г.
Това съобщи БГНЕС, позовавайки се на Софийския градски съд, където бе разгледана мярката за неотклонение на двамата.

Двамата 18-годишни - Валентино Валентинов и Даниел Лулев бяха задържани за взривения банкомат на булевард "Панчо Владигеров" в столичния квартал "Люлин". Терминалът се намира в помещение за свободно ползване. Младежите го взривили около 3,30 часа през нощта, но алармата им попречила да стигнат до парите.

Стойността на взривения банкомат е 27 000 лв. В него е имало 96 000 лв.

Опитаха да разбият банкомат в София
Обновена

Опитаха да разбият банкомат в София

Няма информация за задигнати пари

Валентинов и Лулев заявиха пред съда, че съжаляват за стореното. Даниел Лулев поиска да бъде извън ареста и заяви, че сега е 12 клас и му предстоят изпити.

Валентино Валентинов също изрази съжаление и обясни, че не възприема себе си и Даниел като опасни за обществото. Двамата са съдействали на полицията не само, за да имат чиста съвест, но и за да предотвратят подобни престъпления за в бъдеще, обясни той.

Заловиха разбивачи на банкомат, вдъхновили се от телевизията

Заловиха разбивачи на банкомат, вдъхновили се от телевизията

Момчетата се опитаха да разбият банкомат в столичния квартал "Люлин"

Адвокатите и на двамата поискаха по-слаба мярка за неотклонение. Съдията заяви, че двамата са съпричастни към извършването на двете престъпления - взрив на имущество и опит за кражба в тежки размери. Съдията подчерта, че въпреки, че не е налице опасност, двамата да се укрият, е на лице опасност да извършат престъпление отново, независимо, че не са осъждани преди това.

Решението за мярката подлежи на обжалване.