Остават в ареста двамата ученици, простреляли таксиметров шофьор в Ямбол. Те са обвинени в извършването на грабеж и опит за убийство на таксиметров шофьор, съобщиха от Окръжна прокуратура в Ямбол.

Симеон Д. е на 18 години, а Костадин С. е непълнолетен. И двамата са от Ямбол. Около 20.30 часа на 11 декември двамата в съучастие са направили опит да отнемат чужди движими вещи от владението на 31 - годишен таксиметров шофьор. Двамата младежи се опитали да задигнат лек автомобил "Форд" и парите от оборота на таксиметровия шофьор. За целта двамата употребили сила и заплашване - възпроизвели изстрели с газов пистолет и въздушна пушка в областта на гърба на водача, което според прокуратурата е опит за убийство.

Ученици от спортното застреляха таксиметров шофьор в Ямбол

Ученици от спортното застреляха таксиметров шофьор в Ямбол

Искали да го ограбят

Мотивите на държавното обвинение за постоянното задържане на младежите са, че те могат да извършат друго престъпление или да се укрият. Прокуратурата имала и обосновано предположение, че именно двамата са извършители на деянието.

Определението на Окръжния съд в Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Бургас.

Ямболски таксиджии протестират заради прострелян колега

Ямболски таксиджии протестират заради прострелян колега

Причината млади хора с отлични спортни резултати, да се държат като гангстери, трябва да се търси в липсата на адекватни примери и ценности в обществото