Съдът остави в ареста задържаните за контрабанда на рекордното количество хероин за над 63 млн. лева. Това съобщават от прокуратурата.

Магистратите са уважили искането на Окръжната прокуратура във Видин за постановяване на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемите Милков и Малчев.

Припомняме, че рекордното количество от над 400 килограма бе задържано на ГКПП-Дунав мост Фериботи. 423 кг дрога бяха разпределени в 400 пакета. Наркотикът бе открит на 20 май по време на проверка на влекач "Рено Премиум" с полуремарке. По документи превозваната стока представлявала теракотени плочки за Холандия. Камионът е шофиран от Милков, а изпращащ на стоката в Малчев.

При обиск и претърсване на лек автомобил "БВМ", шофиран от Малчев, в полиетиленово пликче са открити четири пачки с банкноти на обща сума 33 000 евро.

Хванахме хероин от Иран за над 63 млн. лв.
Обновена

Хванахме хероин от Иран за над 63 млн. лв.

Рекордното количество от над 400 кг

Разследващите са установили, че на 19 май 2017 г. между изпращача на стоката и шофьора на тира е имало телефонна комуникация. Това сочи връзка между двамата, уточняват от прокуратурата.

Съдът счита, че доказателствата до момента показват, че двамата мъже са извършили престъпленията, в който са обвинени. Магистратите смятат също, че има реална опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление.