Окръжният съд в Стара Загора наложи постоянен арест на 47-годишен мъж от ромски произход, обвинен в убийство по особено жесток начин на възрастна жена, съобщи радио Стара Загора.

Според повдигнатото от прокуратурата обвинение, 47-годишният Илия Коев, с цел да прикрие друго престъпление - изнасилване, е умъртвил на 9 август по особено мъчителен начин 76-годишна жена от Гълъбово.

Жената беше издирвана след подаден от сина й сигнал в полицията и след като нейни съграждани са съобщили, че са я забелязали с непознат мъж.

Коев е осъждан многократно за кражби, грабежи и изнасилвания. Според служебния защитник, след последното му излизане от затвора той не е извършвал престъпления и е изкарвал прехраната си със събиране на отпадъци и хартия.

Прокурорът поиска постоянен арест за Коев, тъй като става въпрос за тежко умишлено престъпление и съществува опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.
Съдията постанови най-тежката мярка за неотклонение. Ако тя бъде обжалвана пред Пловдивския апелативен съд, заседанието ще бъде на 23 август.