Съдът остави в ареста 22-годишният Сали П., обвинен за убийството на таксиметровия шофьор от Разград, съобщиха от прокуратурата.

22-годишният Сали П. е обвиняем за грабежа на 20 лева, придружен с убийството на таксиметровия шофьор от Разград. Ако се докаже, че той е извършителят, Сали може да бъде осъден от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Откриха убит таксиметров шофьор край Разград
Обновена

Откриха убит таксиметров шофьор край Разград

Първоначално са сметнали, че става въпрос за катастрофа

На 27 февруари 2019 г. Сали П. наема таксиметровия автомобил, управляван от 63-годишния Кр. И., който два дни по-рано имал рожден ден. 22-годишният Сали се върнал от Германия на 22 февруари, където поиграл на ротативки изкараните пари.

Според информация на прокуратурата по пътя Разград - Дянково Сали извадил нож и нанесъл общо шест удара в областта на шията на водача, който е опитал да се отбранява. Единият удар прерязал сънната артерия на жертвата. След това успял да извлачи тялото му извън автомобила "Дачия" в гористата местност, където е и намерено от разследващите. Взел 20 лева от оборота на таксито, мобилния телефон и таблета на шофьора. По-късно изхвърлил таблета, който е намерен счупен на местопроизшествието.

Има задържан за убийството на таксиджията в Разград 

Има задържан за убийството на таксиджията в Разград 

Това стана ясно от видео по време на задържането на мъжа

На местопроизшествието, без да знае за извършения грабеж, придружен с убийството на шофьора, спира жена, пита дали е станала катастрофа и предлага да помогне. Сали й обяснява, че е катастрофирал и се качва в нейната кола. Жената го отвежда в центъра на Разград. Камера е засякла извършителя на престъплението в 21,38 часа.

Убийството на таксиджията от Разград било за 20 лева

Убийството на таксиджията от Разград било за 20 лева

Заподозреният ги проиграл още същия ден

Ограбените пари Сали проиграл. След това отишъл в дома на момиче, където разследващите намерили кървавите му чорапи и пуловера. Шубата, с която бил облечен вечерта на грабежа, заедно с мобилния телефон 22-годишният изгорил. Обвиняемият е арестуван в кв. "Орел" в Разград.

Определението на Разградския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.