Постоянно в ареста остават арестуваните трима роми за побой и грабеж на 83-годишен мъж от хасковското село Узунджово, пише "24 часа", позовавайки се на haskovo.net. Решението е на магистратите от Районния съд в Хасково.

Според разследващите престъплението е извършено вечерта във вторник /14 май/ в местността "Сърта", където старецът отглеждал овце. Той чул лай на кучетата си и отишъл към кошарата да провери причината за безпокойството.

При връщането си в караваната, в която нощувал, видял двама мъже, единият бил с маска. Нападателите го удряли по лицето, завързали му ръцете и краката със сезал и му отнели 1000 лева, моторна резачка, телевизор, ръчен часовник и мобилен телефон. След като напуснали караваната я заключили отвън.

Старецът успял да се отскубне след около три часа, след което е подаден сигнал в полицията. По-късно са арестувани двамата братя Митко и Георги Миткови, както и братовчед им Славчо Стефанов.

Потърпевшият разпознал братята, тъй като преди време те работили при него. Първоначално единият от тях направил самопризнания. Така тримата роми на възраст между 21 и 25 години бяха изправени пред съда, където им бе гледана мярката за неотклонение. Братята са осъждани, а братовчед им никога не е имал лична карта. Те могат да се укрият и извършат друго престъпление, смятат от прокуратурата.

Според защитата на обвиняемите нямало събрани достатъчно доказателства за авторството на престъплението. "Много е удобно да им бъде преписано такова престъпление, защото са роми и двамата са осъждани", заяви адвокат Георги Зарчев.