Районна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за грабеж от дома на пенсионер

М.М., на 21 г., и Г.М., на 25 г., са обвинени в съучастие за това, че на 14 май са откраднали 1000 лв. моторен бензинов трион, верига за моторен трион, мобилен телефон, телевизор, пластмасови фенерчета, нож с 20 см острие, "швейцарско" ножче и ръчен часовник от дома на 83-годишен мъж в землището с. Узунджово, обл. Хасково.

Двамата ударили възрастния мъж и го заплашили, че ще му отрежат главата. Пострадалият е бил със завързани със сезал ръце и крака.

Установено е, че двамата обвиняеми са извършили престъплението в изпитателния срок на предходни осъждания. Предстои да им бъде наложена мярка "задържане под стража". 

В хода на проверката е установено, че има и трети извършител С. С., на 21 г., спрямо когото предстои да бъде повдигнато обвинение за грабеж и да му бъде наложена мярка за неотклонение от наблюдаващия прокурор.

До момента е установено, че тримата извършители - Г.М., М.М., които са братя, и С.С., отишли в дома му на дядото, хванали го за ръцете и кръста, съборили го на земята и го придърпали към фургона, в една от стаите. Там му завързали ръцете и краката със сезал, нанесли му удари в областта на главата и тялото и го оставили седнал на земята.

След това го заплашили с нож и отнели от дома му горепосочените вещи. Разследването по случая продължава.