Районният съд в Петрич остави в ареста 18-годишния шофьор, който блъсна с колата си трима младежи на тротоар, след като правил дрифтове, съобщи БНТ.

Спрямо водача прокуратурата повдигна две обвинения - за причиняване на тежка и средна телесна повреда спрямо 17-годишно момче и 15-годишно момиче.

Бутнаха три деца при дрифтове в Петрич
Обновена

Бутнаха три деца при дрифтове в Петрич

Две от децата са с опасност за живота

Георги Иванов от Районната прокуратура в Петрич информира, че по случая са извършени много процесуални действия. Събрани са достатъчно доказателства, които позволяват да се направи ясното заключение, че обвиненият е виновен за извършеното деяние.

Въпреки че 18-годишният остава в ареста, в южния град на протест се събраха десетки жители.
Те настояват за справедливо разследване на причините, довели до катастрофата, както и за справедлив процес и присъда. Според протестиращите имало възможност случаят да се потули, защото 18-годишният водач бил син на бивш служител на реда.

Жителите на Петрич протестират през целия ден, пише БНР. Част от тях се срещнали със заместник-кмета на общината Минка Салагьорова. По-късно кметът на Петрич Димитър Бръчков също се срещнал с протестиращите.

"За мен наистина обществото трябва да потърси вина в себе си. Сигналът на младите хора към обществото е най-правилен", заяви Бръчков, цитиран от обществената телевизия.

Задържаха и обвиниха 18-годишния, блъснал три деца в Петрич
Обновена

Задържаха и обвиниха 18-годишния, блъснал три деца в Петрич

Има опит за прикриване на обстоятелствата около катастрофата

Стана ясно и че близките на тежко пострадалите деца са поискали да им се предоставят записи от видеокамерата, която е монтирана в района на инцидента. В отговор на това от общината посочили, че записите няма как да бъдат предоставени на близките на потърпевшите заради започналото разследване. Въпреки това нямало възможност записите да бъдат манипулирани, уверя зам.-кмета на Петрич.

Салагьорова категорично е заявила и че администрацията в града ще подпомогне семействата на пострадалите деца.

От болницата в Петрич информират, че състоянието на двете деца към момента е стабилно.