Осемнадесетгодишният Г.П. е задържан и обвинен, след като вчера, 16 август, блъсна три деца на ул."Цар Борис III" в Петрич.

Обвинението е за причиняване на средна телесна повреда на 15-годишно момиче и за тежка телесна повреда с временна опасност за живота на 17-годишното момче, на което се наложи ампутация на крака.

И двамата тежко пострадали се намират в болница.

Според прокуратурата осемнадесетгодишният водач е управлявал лек автомобил "Опел Астра" с несъобразена с пътните условия скорост, вследствие на което изгубил контрол над МПС, излязъл вдясно от пътя и се качил на тротоара, на който в онзи момент се намирали пешеходци.

Според свидетели обаче 18-годишният е правил дрифтове, заради това е загубил контрол над колата и е прегазил тримата младежи.

Бутнаха три деца при дрифтове в Петрич
Обновена

Бутнаха три деца при дрифтове в Петрич

Две от децата са с опасност за живота

Очаква се да му бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

По-рано днес младежи от Петрич и близките села се събраха на протест пред общината, съобщиха от БНР.

Младите хора се организирали в социалните мрежи, след като разбрали за случилото се и тежко пострадалите техни приятели.

Според протестиращите има опит за прикриване на обстоятелствата около катастрофата. Те поискаха от общината да им предостави видеозаписи от камерите, разположени в района.

"Близките на пострадалите деца бяха при мене. Основно исканията им са за това да им предоставихме записите от видеокамерите. Уведомих ги, че това няма как да се случи, защото в момента тече разследване"., обясни заместник кметът на града Минка Салагьорова.