Фалшивата диплома на мнимия кардиолог Иван Вуцов е изчезнала от папката на делото в Софийския районен съд. Това съобщи кореспондентката на БНР в Стара Загора, позовавайки се на добре осведомени източници от съдебната система. Тя уточни, че е коректно да се каже, че е открадната, а не изчезнала. Полицията трябва да се произнесе кой е сторил посегателството. Предполага се, че органите на реда вече са образували дознание по случая.

Старозагорският кардиолог с фалшива диплома си намери работа в Бургас

Старозагорският кардиолог с фалшива диплома си намери работа в Бургас

Работи като специалист по вътрешни болести

Делото в СРС бе също за използване на фалшивата диплома по кардиология. То приключи в рамките на 9 месеца и 5 съдебни заседания. Мнимият кардиолог получи 2-годишна условна присъда с четиригодишен изпитателен срок.

Присъдата бе обжалвана пред Софийския градски съд (СГС) от защитата на Иван Вуцов. Адвокатът силно се надява, че без оръжието на престъплението, каквото се явява фалшивата диплома, присъдата ще падне, допълва кореспондентката на националното радио.

За документа мнимият кардиолог от Стара Загора получи 2 г. условно

За документа мнимият кардиолог от Стара Загора получи 2 г. условно

Иван Вуцов е подсъдим за упражняване на професията в Стара Загора

Протоколи от двата изпита, които Вуцов не е издържал и затова не е получил дипломата за кардиолог обаче се пазят в Медицинска академия в София. Предполага се също, че преди да бъде открадната дипломата, тя е минала през експертиза, която да докаже, че е фалшива.

Междувременно Иван Вуцов продължава да работи в Бургас като кардиолог под прикритие.

Старозагорската прокуратура обвини лекаря с фалшивата диплома по кардиология

Старозагорската прокуратура обвини лекаря с фалшивата диплома по кардиология

Иван Вуцов вече е освободен от длъжност от болницата в града

Starozagorci.com съобщава, че Старозагорският районен съд даде ход на делото срещу мнимия кардиолог. Той се яви лично с адвокат Тихомир Василев. Като свидетел бе разпитан зам.-ректорът на Медицинския университет в София проф. Алексей Алексеев. Той твърди, че Вуцов е завършил медицина и има редовна диплома и правоспособност. Правата му по кардиология обаче не се признават.

Шестима свидетели бяха разпитани на днешното заседание. Поради неявяване на двама от ключовите свидетели делото бе отложено за 4 май.