Прокуратурата обвини доктор Иван Вуцов от Стара Загора.

Обвинителният акт, внесен в Районния съд, е за фалшивата диплома по кардиология, която той е използвал в продължение на 20 години в професионалната си кариера като лекар.

Припомняме, в Районния съд в София вече е внесен частен иск срещу доктор Иван Вуцов.

Самият Вуцов вече не е член на екипа на университетската болница в Стара Загора. След като случаят с фалшивата му диплома излезе по медиите, Вуцов излезе в дълъг отпуск, но при приключването му той вече е освободен от работа.

Според разследване на БНР, през октомври месец 2015 година, доктор Иван Вуцов е бил на работа в отделението по кардиология в частната бургаска болница „Бургасмед“. По щат обаче е назначен на друга длъжност, което обаче би означавало, че ръководството на болницата нарушава закона напълно съзнателно.

Според нормативната уредба в България правото да практикува като лекар на Иван Вуцов може да бъде отнето само от здравното министерство, Националната здравноосигурителна каса или от Българския лекарски съюз. Тези институции до този момент не са направили това.

Разследването и съответно обвинението прокуратурата в Стара Загора се опира и на частната кардиологична практика на доктор Вуцов.
Събират се последните амбулаторни листове на пациентите и най-вероятно ще бъде повдигната още едно обвинение срещу лекаря.