Органите на реда арестуваха 60-годишния мъж, който уби свой съсед снощи в село Лесново. Мотивът за убийството е откраднато преди време колело.

Припомняме, след като мъжът простреля 24-годишния младеж, той се барикадира в дома си.

Рано тази сутрин полицаите и служителите на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) са щурмували къщата, при което стрелецът е заловен.

Убийство край София
Обновена

Убийство край София

60-годишен застреля мъж и се барикадира в дома си

"В 6.20 часа тази сутрин, след извършване на тактически действия, екип на СОБТ е обезвредил извършителя на убийството. Той е задържан в дома си, районът все още е отцепен. Извършват се процесуално-следствен действия от Окръжна прокуратура в София. Задържаният е във видимо адекватно състояние", заяви пред Нова зам.-директорът на Областната дирекция на софийската полиция Юрий Николов.

По думите на полицая тепърва предстои да се направи експертиза на оръжието, с което е извършено убийството.

60-годишният мъж простреля 24-годишен младеж с един куршум в тялото. Убийството стана на главната улица на село Лесново, Община Елин Пелин.

Причината за стрелбата е спор за велосипед. Мъжът твърдял, че съседът му е откраднало неговото колело.

Жителите на селото разказват, че 60-годишният има психически проблеми, той бил нестабилен и се държал неадекватно. Преди време имал скандал със служител на електроразпределително дружество, вследствие на което възрастният мъж започнал да го заплашва и го изгонил.

От МВР обаче нямат данни стрелецът да е регистриран като психичноболен.

Властите обясняват няма информация двамата да са употребили алкохол.

"Нито един от тях не е криминално проявен. Нямат законно регистрирани оръжия, нито има данни да притежават такова", допълни Николов.