Митнически служители на ГКПП "Лесово" откриха 10 бойни пистолета и 15 празни пълнителя при проверка на товарен автомобил. Огнестрелните оръжия са открити в сак с дрехи. Това съобщиха от Агенция "Митници".

На 28.08.2024 г. на граничния пункт пристигнала товарна композиция с ремарке с турска регистрация, с отворена платформа. Камионът транспортирал опакована машина - бетон помпа с дестинация от Турция за Германия.

Шофьорът, турски гражданин, заявил, че няма друго за деклариране освен превозваната машина. При последвалата проверка на товара, митническите инспектори открили сак с дрехи, прикрепен в предната част на ремаркето, под брезента върху машината и пристегнат с колан, в който между дрехите имало укрити10 бойни пистолета и 15 празни пълнителя за тях.

Контрабандните огнестрелни оръжия и пълнители са иззети. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Няколко дни по-рано на същия граничен пункт бяха открити още 10 бойни пистолета, пренасяни нелегално от турски тираджия.

Откриха 10 бойни пистолета в три на ГКПП "Лесово"

Откриха 10 бойни пистолета в три на ГКПП "Лесово"

Те са бнили сктири в раница, която е укрита в хладилник с хранителни продукти