Митнически служители от отдел "Борба с наркотрафика" в Териториална дирекция Митница София задържаха 2.135 кг кокаин при проверка на багаж на пътник.

Наркотикът е открит в куфара на бразилски гражданин, пристигнал на 07.02.2022 г. на Летище София от Сао Пауло. По метода "анализ на риска" митническите служители са избрали пътника за проверка и след сканиране на багажа му е установено, че под подплатата на чекиран платнен черен куфар са скрити черни пакети. Намерените два пакета съдържат бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало половително на кокаин. Откритият наркотик е с общо тегло 2.135 кг.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница София под надзора на Софийска градска прокуратура.

Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за това, че e пренесъл през границата на страната 2.135 кг. наркотично вещество - кокаин - престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.

Ако бъде признат за виновен го грози наказание "лишаване от свобода" в размер от 10 до 15 години.

От пресцентъра на СГП информират, че Софийски градски съд (СГС) е уважил искането на Софийска градска прокуратура (СГП) за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 44-годишния бразилски гражданин А. С. Съдът е приел мотивите на прокуратурата, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление или да се укрие при по-лека мярка за неотклонение.

Спряха пратка хероин и кокаин на ГКПП "Кулата"

Спряха пратка хероин и кокаин на ГКПП "Кулата"

Дрогата е била за Гърция