Откриха незаконна кланица в сливенското село Чокоба, съобщи МВР.
При операцията са участвали служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и "Областна дирекция по безопасност на храните".

По време на операцията в стопански обект в селото, собственост на 60-годишният А.Н., във вътрешно помещение на сградата, което не е регистрирано за клане, преработка и съхранение на месо и месни продукти, са открити 35 цели прясно заклани агнета, с неясен произход и без ушни марки.

Полицейските служители са иззели подправен печат за маркиране, регистриран в БАБХ на друго месопреработвателно предприятие. Работата по случая продължава.

На нарушителя е съставен Акт за установяване на административно нарушение. От добитото месо са взети проби. Ако лабораторните резултати докажат, че е годно за консумация, цялото налично количество ще бъде дарено.

Междувременно инспектори към ОДБХ Сливен конфискуваха и над 100 килограма трайни и нетрайни сладкарски изделия. Храната е била с изтекъл срок на годност и е предлагана за продажба от лек автомобил в сливенския квартал Надежда. Цялата продукция е насочена за унищожаване в екарисаж.