Нова съвременна лаборатория за обучение на бъдещите експерти по криминалистика беше открита днес в Академията на МВР.

Съвременната лаборатория за обучение на експерти по криминалистика и тренировъчен център са изградени по два проекта, осъществени с швейцарско финансиране, информират от пресцентъра на МВР.

Освен новата лаборатория на територията на Академията на МВР беше открит и тренировъчен център.

В трите оборудвани зали на центъра чрез симулация ще се пресъздават действителни ситуации, а бъдещите полицаи ще усвояват тънкостите на полицейската професия по задържане на престъпници, овладяване на опасни ситуации, спасяване на човешки животи.

Снимка 395142

Източник: пресцентър МВР

На специално изграден полигон курсантите ще "преследват" автомобили на извършители на престъпления, ще провеждат тактически занятия, свързани с охрана на обществения ред и регулиране на движение.

На символичното откриване присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер и професорът в Училище по криминология в Университета в Лозана- Швейцарска конфедерация Пиер Марго.

На церемонията Бернер коментира, че инвестициите в това направление са инвестиции в бъдещето на МВР. Той посочи, че успешното реализиране на подобни проекти по линия на българо-швейцарските програми доказва изграденото през годините сътрудничество и доверие.

Зам.-министърът отдаде заслуженото на експертите, без чиято професионална работа заложените в проектите цели биха останали само добра идея.

Снимка 395140

Източник: пресцентър МВР