Откриха прострелян издирвания шеф на КАТ-Казанлък Тодор Николов.

44-годишният Николов, обявен за издирване в четвъртък, 13 декември, е намерен мъртъв в колата си до Бузовград, съобщиха от МВР.

Издирват шефа на КАТ-Казанлък

Издирват шефа на КАТ-Казанлък

Тодор Николов е в неизвестност от 12 декември

Припомняме, Николов бе в неизвестност от сряда, 12 декември. Последно е разговаряно с него в 16 часа в сряда. От тогава се губят следите му.

Тодор Николов има три телефона, но и трите са били изключени. За издирване бе обявен и личният му автомобил, както и законно притежаваното от него оръжие.

Обявен беше за издирване от сестра си в Казанлък

Издирва се и служебното оръжие на полицейския шеф в Казанлък

Издирва се и служебното оръжие на полицейския шеф в Казанлък

От полицията все още нямат обяснение за изчезването му

На 12 декември е бил задържан един служител на КАТ-Казанлък от служители на отдел "Вътрешна сигурност" към МВР, но няма връзка между случаите, уточниха от МВР.

Малко по-късно от прокуратурата уточниха, че разследването се води от Районна прокуратура-Казанлък. Досъдебното производство е образувано по чл. 127 ал. 1 от Наказателния кодекс - който, по какъвто и да е начин, подпомогне или склони другиго към самоубийство и последва такова.

Към момента е установено, че 44-годишният шеф на КАТ е починал от прострелване в слепоочието с огнестрелно оръжие. В хода на досъдебното производство ще се събират доказателства по установяване на всички факти и обстоятелства по случая.

Следовател от Окръжна прокуратура - Стара Загора и съдебен лекар извършват огледа. По досъдебното производство предстои назначаване на съдебно-медицинска и балистична експертизи, събиране на гласни и писмени доказателства и други действия за установяване на цялостната фактическа обстановка.

На местопроизшествието са Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора, и Таня Димитрова, районен прокурор на Казанлък.

Очаква се по-късно окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов ще даде изявление.