Служители от Окръжната дирекция на МВР в Русе е разкриха високотехнологична оранжерия за производство на марихуана в град Бяла, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

Помещенията, в които е отглеждана наркокултурата са оборудвани с осветителна, климатична и поливна система, и с други съоръжения.

Криминалистите са пристъпили към акцията след сигнал за нерегламентирана дейност в изоставен обект в града. Предприето е наблюдение на мястото, данните от сигнала са потвърдени и е изяснено, че става въпрос за постройка с ограничен достъп.

Установено е че има човек, посещаващ периодично обекта - 42-годишен мъж, който е задържан.

В постройката са открити три големи помещения за отглеждане на марихуана. Към момента са намерени около 1700 саксии със засадени и пораснали наркотични растения, както и изсушена тревна маса. По случая е образувано досъдебно производство в Окръжната дирекция на МВР в Русе, извършват се процесуално-следствени действия под надзора на окръжната прокуратура в областния град.

По думите на окръжния прокурор Георги Георгиев, при този случай са установени най-добрите като състав и най-голямо количество от този вид растения, както и най-добре оборудваната закрита плантация, на която са се натъквали служителите на реда в областта.

По всичко личи, че става въпрос за сериозна, дългосрочна инвестиция, допълниха от прокуратурата.

Откриха над 50 кг марихуана край Свиленград

Откриха над 50 кг марихуана край Свиленград

Задържани са четирима мъже, сред които баща и син