Нова модерна клиника по интервенционална кардиология ще бъде открита в Университетска болница „Св. Марина" във Варна, съобщават от Министерство на здравеопазването.
Клиниката ще бъде открита от министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски

Новата клиника се намира в северното крило на VІІІ-ми болничен етаж на Университетската болница, в съседство с разкритата през 2005 г. кардиохирургична клиника. Тя разполага с 10 легла за интензивни грижи и наблюдение на болни и с 14 болнични легла за пациенти, при които предстои или е проведена инвазивна диагностична процедура.

Клиниката притежава съвременна апаратура, включваща монитори за непосредствено проследяване на ритъма и параметрите на хемодинамиката, апарати за командно дишане, холтерова система за 24 часово проследяване на сърдечния ритъм, електрокардиографи, дефибрилатори и други.

Разкриването на новата клиника е част от стратегията на Университетска болница „Св. Марина" във Варна за модернизация на лечебната база, подобряване на достъпа на нуждаещите се хора и повишаване на качеството на оказваните медицински услуги