Отложиха делото срещу сина на скандално известния кмет на село Галиче Ценко Чоков - Мартин Чоков, пише "24 часа".

Районният съд в Бяла Слатина не успя да започне насроченото за днес дело за побой срещу 18-годишния Мартин Чоков. Столичният адвокат на по-малкия син на скандалния кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков не се появи в съдебната зала, защото е зает по друго дело. Съдия Силвия Житарска отложи делото за края на май.

Синът на Чоков е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди на 19-годишния Радослав Илиев от ромската махала на Галиче. Инцидентът се разиграл през януари 2016 година, когато кметският син настигнал Радослав с джипа си и без причина започнал да отправя расистки обиди към младежа. После слязъл от колата и ударил няколко пъти в лицето Радослав, който паднал. При падането младежът ударил главата си в камък.

Лекарите от врачанската болница констатирали мозъчно сътресение. Съдебно-медицинската експертиза показала, че пострадалият младеж е получил счупване на тилната кост и кръвоизлив в мозъка. Това влошило състоянието на Радослав, който страда от тумор на хипофизата и хидроцефалия.

Първоначално кметският син Мартин Чоков бе арестуван по искане на прокуратурата. При разпита той не се призна за виновен. По-късно врачанският окръжен съд го освободи срещу парична гаранция. Веднага след това в Галиче започнаха протести срещу своеволията на кметския син.

Мартин Чоков вече е осъждан условно за друг побой, като последното му престъпление бе извършено в изпитателния срок на наложено наказание "лишаване от свобода", казаха от прокуратурата.

Ако бъде признат за виновен по последното дело за побой, той ще трябва да изтърпи наказанието ефективно.