Върховната касационна прокуратура е отменила постановлението, с което разследването срещу Алексей Петров бе отделено от основното дело срещу групата "Октопод". Това съобщиха източници от прокуратура, цитирани от БТА.

Припомняме, на едно от последните заседания по делото срещу Петров стана ясно, че на 27 юли тази година Софийска градска прокуратура е отделила материали за Алексей Петров, Марчело Джотолов и Антон Петров - Хамстера, а на 9 август е повдигнала ново обвинение, което касае само престъпление срещу собствеността.

Тогава адвокат Ина Лулчева обясни, че това обвинение няма нищо общо с първоначалните твърдения за участието на Алексей Петров в т.нар „Октопод".

Малко по-късно говорителят на Софийска градска прокуратура Маргарита Немска потвърди, че срещу бившата барета има две досъдебни производства - едното е за организирана престъпна група, създадена с цел да извършва данъчни, финансови измами и пране на пари, а другото за организирана престъпна група, извършвала рекет и престъпления против собствеността.

Едното разследване е пред приключване и това наложи да се отделят материалите, за да може поне едно от двете обвинения да влезе в съда, обясни Немска.

Алексей Петров бе арестуван по време на акция „Октопод". Той и Марчело Джотолов са единствените от задържаните, които все още не са на свобода.