Отново стрелба по автобус на градския транспорт в Пловдив. Това се случва за трети път в рамките на месец, съобщава БНТ.

По тази причина превозвачите в града настояват за по-стриктен контрол и видеонаблюдениe в рисковите райони.

Полицията издирва поредния стрелец по обществените рейсове и разследва по случая.

Засегнатият автобус няма да работи поне месец, докато бъде ремонтиран. Шофьорът е сигурен, че е стреляно с оръжие. Той разказа, че стрелецът е бил около 35-40-годишен.

От своя страна ръководителят на "Градски транспорт" в "Хеброс бус" - Пловдив Васил Тодоров обаче поясни, че засега не може да се каже категорично, че е стреляно с оръжие. Той посочи, че се чака ново стъкло от Турция след най-малко месец.

Задържаха 16-годишен за стрелбата по автобуси в Пловдив
Обновена

Задържаха 16-годишен за стрелбата по автобуси в Пловдив

Вероятно младежът е купил въздушния си пистолет с фалшива лична карта

Тодоров подчерта, че всеки месец стават такива инциденти и често автобусите са обект на вандалски прояви. При предишния случай помогнало видеонаблюдението, за да бъдат разкрити младежите.

Според него подобрено осветление би помогнало за намаляване на такива случаи. Той настоя за засилено полицейско присъствие в региона и в кв. "Столипиново".

Припомняме, през декември миналата година отново бе открита стрелба по градски автобуси в Пловдив. Тогава се оказа, че стрелецът е 16-годишен младеж - ученик от елитна гимназия в града. Момчето стреляло с въздушна пушка по три автобуса от едно от тепетата в града.