Полицията в Бургас успя бързо да разкрие самоличността на мъжа, който беше отвлечен преди два дни от такси в комплекс „Славейков".

Той се казва Веселин Митев и е на 30 години, криминално проявен.

Митев дори е имал и ефективна присъда лишаване от свобода за една година, която иначе не е приведена в изпълнение, за това че се е укривал от властите в последните месеци.

Полицаите са констатирали, че той се е познавал добре с 27-годишния таксиметров шофьор, който пръв съобщи за покушението.

Митев бе отвлечен на 25 номеври около 18 часа след като трима едри мъже са изскочили от автомобил БМВ и са го прибрали. След това са потеглили в неизвестна посока.

По всяка вероятност става въпрос за изясняване на техни отношения, защото Митев е бил изхвърлен час по-късно до блок 1Б в комплекс „Славейков".

По-късно той е открит в квартирата си от полицията.

След огледа в стаята са намерени 8 пакетчета с хероин, 670 лв., пакетче с амфетамин, друго прахообразно вещество, 4 мобилни телефони, 3 SIM карти.

Веднага е задържан, а днес щe бъде откаран в затвора за изпълнение на едногодишната издадена присъда.

Пo всяка вероятност Митев е дребен наркопласьор, който е имал неизчистени дългове, към някои от местните бандитски кланове в града.