Окръжният съд в Бургас за пореден път не даде ход на делото за бащинството на едно от децата на Габриела Славова, съобщи Нова телевизия.

Припомняме, че тя е обвинена за убийството на съпруга си Пейо Пеев в София през януари. С решение на Софийския апелативен съд от 30 април Славова беше пусната под домашен арест. ДНК експертиза установи, че Велико Минков е биологичен родител на детето, но въпреки това делото за бащинството не може да започне вече половин година.

Бургаският съд днес отложи делото за 23 юли. Причината за отлагането е процесуална пречка.

Отново не тръгна делото за бащинство на едно от децата на Габриела Славова

Отново не тръгна делото за бащинство на едно от децата на Габриела Славова

Независимо че ДНК експертиза установи, че Велико Минков е биологичен родител на детето

"Майката направи възражение за местната подсъдност, която подлежи на обжалване пред Апелативния съд. Бавеше и плащането на таксата, затова Велико я заплати и съдът прие това плащане за валидно. Сега делото ще отпътува към Апелативния съд, за да може от там да се произнесат по нейната частна жалба", заяви Пламен Борисов, адвокат на Велико Минков.

Според него майката цели да забави процеса с формалности, без които спокойно може да се мине. "Това пречи на Окръжния съд да се произнесе по нашите искания. Нашето становище беше, че по искането за привременни мерки, вече няма никаква пречка да се произнесе. Вече имаме нужните доклади от дирекция "Социално подпомагане" - Русе и от компетентните дирекции в София. Всичко нужно за едно такова произнасяне го имаме", подчерта адв. Борисов.