Криминално проявеният и осъждан Десислав Велков, известен като екстрасенса Деси от Пелово, е задържан тази сутрин в Свищов, съобщава МВР.

Мъжът е задържан след като се е представял за служител на СДВР. В 7.50 часа сутринта 39-годишният Десислав Велков от град Искър видял на автогарата в Свищов млада жена, която чака автобус. Той се е представил като служител на СДВР и поискал да извърши проверка, защото имал информация, че тя носи у себе си наркотици. За да си "гарантира" проверката я заплашил, че ако откаже, ще бъде задържана и отведена в районното полицейско управление.

Друга жена, намираща се в района на автогарата, се усъмнила в него и се е обадила в полицията. На мястото е изпратен полицейски автопатрул, който задържал Велков. Установено е, че е криминално проявен и осъждан за измами и блудство.

През 2006 година пловдивският районен съд го осъди за блудство и грабеж на 4 години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Той беше признат за виновен по две обвинения. Едното е, че през февруари 2004 година е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на Магдалена Е. от Дупница чрез употреба на сила и заплашване.

Другото обвинение е, че е откраднал от Магдалена Е. от Дупница сумата от 70 лева с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплашване.