17-годишно момиче опитало да напусне страната, представяйки на граничните полицаи на ГКПП "Дунав мост" фалшиви документи за самоличност, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При проверка на излизащ от страната микробус "Мерцедес", в който пътували деветима български граждани - С.М. на 30 г., 18-годишната Н.Д., Х.Д. на 25 г., А.Х. на 46 г., 45-годишната А.Х. , Ф.У. на 28 г., И.Ю. на 32 г., С.Н на 21 г. и Р.Д. на 22 г., граничните полицаи установили, че едно от момичетата е непълнолетно.

17-годишната девойка представила чужда лична карта, представяйки се за друг човек.

След направена проверка станало ясно,  че тя има наложено ограничение за напускане на страната и е обявена за издирван, след като е избягала от социален дом.

При последвалата проверка, поискана от граничните полицаи, зад кората на една от седалките на микробуса е открит пакет с боен пистолет "Макаров" със заличени номера,  десет патрона и газов пистолет без марка, преработен за стрелба с бойни патрони с осем боеприпаса за него.

Двама от групата - Х.Д. на 25 г. и Ф.У. на 28 г. са с криминални регистрации за кражби и за участие във въоръжен грабеж.

В един от пепелниците на микробуса допълнително е открит пакет с 8 грама вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство.