Пациент нападна охранител и рани полицай в болницата в Русе, съобщават от полицията.

Случаят е от вчера, 12 април.

Мъжът, настанен в отделението по неврохирургия в УМБАЛ "Канев", започнал да буйства и счупил стъклата на вратите на съседното отделение по рехабилитация. След това се отправил в неизвестна посока.

Пристигналият на мястото екип на групата за охрана на обществения ред, изяснил, че въпросният пациент е 38-годишен русенец, който е бил настанен в отделението на 10 април с мозъчно сътресение. По време на престоя си той се държал адекватно и спокойно. Вчера около 17.00 часа обаче една от медицинските сестри го видяла да бяга по коридора, при което тръгнала след него. След това видяла, че блъснал силно вратата на отделението, която е с електромагнитна брава за контролиран достъп и излязъл във фоайето, като застанал пред един от прозорците. Тя го настигнала и застанала между него и прозореца, за да не реши да скочи. После мъжът взел един стол от фоайето и с него счупил стъклата на вратите на отсрещното отделение, след което влязъл и продължил по коридора.

Сестрата използвала момента, за да се обади на тел. 112 и да съобщи за инцидента, като междувременно мъжът излязъл от отделението и тръгнал надолу по стълбите. Докато жената обяснявала на пристигналите в отделението полицаи, се получила информация от медицинския персонал, че пациентът е в спешно отделение и се е сбил с един от охранителите. Полицаите незабавно се отправили натам, където установили, че мъжът е бил задържан от пристигнал там екип на КАТ. При задържането на буйния пациент единият от пътните полицаи получил фрактура на един от пръстите на лявата си ръка.

На местопроизшествието е извършен оглед. Работата по изясняването на случая продължава, образувано е досъдебно производство.