Пребитият секретар на вече закрития български клуб "Цар Борис III" в Охрид Християн Пендиков не се яви и на второто заседание по делото за побоя над него. Причината - влошено здравословно състояние, по думите на защитата му, цитирана от Нова телевизия.

Обвиняем е 24-годишният македонец Илия Спасески, който пребил Пендиков заради етническа омраза, счита прокуратурата. На заседанието бяха излъчени записи от охранителни камери, които показват как подсъдимият бие с ръце и крака секретаря на клуба и той пада на земята.

Свидетели казали на Спасески да спре да удря Пендиков, а той отговорил, че не си заслужава да вика полиция за българин. "Нито един да не остане тук", казал още обвиняемият. Илия Спасески заяви пред съда в Охрид, че не се чувства виновен, а адвокатът му изтъкна, че няма доказателства кой точно е нападателят.

Припомняме, на предишното и първо заседание по делото на 28 февруари Пендиков отново не се яви. То бе отложено, но по искане на защитата на обвиняемия, поради което заседанието продължи само 30 минути.

В същото време прокуратурата и съдът настояват Християн Пендиков да бъде разпитан, който по последна информация се намира в София.

Заседанието по делото продължава. Очаквайте подробности!

Вторият нападател на Пендиков се предаде на полицията

Вторият нападател на Пендиков се предаде на полицията

Твърди се, че има и трети нападател, който към момента остава неизвестен.