Петима души са били задържани за срок до 24 часа по разследване за кражби и притежание на наркотици в рамките на специализирана полицейска акция на територията на област Ямбол вчера, съобщиха от полицията.

Операцията за противодействие на конвенционалната престъпност, превенция и контрол на безопасността на движението и опазване на обществения ред е проведена от Областната дирекция на МВР в Ямбол съвместно със Зоналното жандармерийско управление в Бургас, ОДБХ, КЗП, НАП и Югоизточното държавно предприятие.

Проверени са 46 търговски обекта и питейни заведения, 5 пункта за черни и цветни метали, 7 заложни къщи, 4 автоморги, сервизи и депа. Извършени са проверки и на 20 лица от криминалния контингент. В Стралджа е засечен търговски обект, работещ без нужните по закон разрешения. На частен адрес в село Завой са намерени дърва за огрев без държавна контролна марка. Съставени са 3 констативни протокола за установени административни нарушения от други компетентни органи. Установени извършителите по 4 досъдебни производства. Започнати са 7 преписки за предварителна проверка. Работата по пълното документиране по случаите продължава.

В рамките на спецоперацията са проверени общо 825 души 583 моторни превозно средства. От контролните органи са съставени 12 акта за констатирани различни административни нарушения, съставени са 30 протокола по чл. 64 и чл. 65 от Закона за МВР и са наложени 122 глоби по фиш.

Петима задържани при акция на ГДБОП срещу дрогата в София

Петима задържани при акция на ГДБОП срещу дрогата в София

Иззети са кокаин, мобилни телефони, електронни везни и 50 000 лева