Петима тийнейджъри са блудствали с 13-годишно момиче, като са я привели до състояние на безпомощност, съобщи зам.-председателят на Комисията за борба с противообществените прояви на непълнолетни и малолетни в Пловдив Петко Василев. По-рано през деня бе представен отчета на дейността на комисията за последните 6 месеца, съобщи Дарик.

Инцидентът е станал в началото на годината в център от семеен тип. По време на насилствените действия, потърпевшата е била държана за ръцете. Блудството е извършено пред очите на две момичета на 7 и на 9 години, които са свидетели по случая.

Спрямо извършителите са взети всички необходими възпитателни мерки, случаят е предаден на органите на реда, поясни още Василев.

Още един фрапиращ случай на насилие в града под тепетата от началото на годината, извършен от непълнолетни, отчетоха експертите. Личен конфликт между двама ученици – на 15 и на 17 години, довежда до размяна на юмручни удари по време на час по рисуване, разказа още Петко Василев.

За напрежението в отношенията между момчета са знаели от дълго време голям брой учители, родители и техни съученици, но въпреки това не е направено нищо, за да може инцидентът да бъде предотвратен, коментира той.

Боят в час завършва с пострадал с множество контузии и сътресение на мозъка, а инцидентът е станал в края на тази учебна година.

Справката за първата половина на 2016-та показва 52 престъпления, извършени от 61 деца. Болшинството от тях са кражби. Има постановени 2 ефективни присъди. Пострадали от инцидентите са 47 непълнолетни и малолетни в Пловдив.