Софийският районен съд оправда Бисер Миланов – Петното по едно от делата му. Според обвинението Миланов е отправил закана за убийство на гражданка, участвала в протестите през 2013 година.

Според прокуратурата на 6 юли 2013 година около 18 часа в палатков лагер между Народното събрание и Софийския университет Бисер Миланов за е заканил с думите: „... ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя във врата.” Обвинението твърди, че заканата е възбудила основателен страх у Боряна.

Прокуратурата поиска година и 6 месеца затвор за Миланов, като изтъкна, че той е бил осъждан многократно. Държавното обвинение се позова е съдебно-медицинска експертиза, която е установила, че Миланов действително е възбудил страх у протестиращата.

Според защитата на Миланов адвокат Велимир Атанасов, обвинението не е доказано. Самият Бисер Миланов заяви пред съда, че иска оправдателна присъда. „Аз считам, че не съм извършил каквото и да е престъпление”, заяви той пред магистратите и изтъкна, че единственият пострадал са той и семейството му.

Съдът отмени и паричната гаранция в размер на 5 000 лв. на Миланов и присъди разноските по делото в размер на 2192 лв. на държавата. Оправдателната присъда подлежи на протест в 15-дневен срок пред СГС.

Самият Бисер Миланов заяви пред медиите на излизане от залата, че е очаквал да бъде оправдан и че очаква по другите дела също да бъде обявен за невинен.