Седем души са задържани със 101 900 кутии безакцизни цигари в Хасково, съобщиха от полицията в Хасково.

Акцията е проведена вчера по сигнал на ГДБОП за група, внесла контрабандни цигари от Гърция. Разследването показало, че „пратката" е внесена около 07.00 часа сутринта през пункт "Капитан Петко войвода" с лекотоварен автомобил "Форд", управляван от 28-годишния М.Д. След като влязъл в страната, той закарал цигарите на хасковска автоборса, собственост на 41-годишния Л.Д. от града.

Антимафиотите установили и че при придвижването от Гърция до България колата с безакцизните цигари е била ескортирана от лек автомобил "Ланча", управляван от 38-годишен софиянец.

Часове по-късно в Хасково е проведена среща между „доставчика" на цигарите и 39-годишен свиленградчанин С.А., който пристигнал с лек автомобил "Мерцедес", придружаван от 38-годишен негов съгражданин. Двамата взели част от цигарите, които впоследствие били натоварени в автомобил "автовишка", шофиран от 36-годишния Д.Д. от Димитровград. В този момент антимафиотите започнали проверка в автоборсата, при която е арестуван шофьорът на форда, собственикът на автоборсата, софиянецът и 24-годишен мъж от Триград.

При претърсвания в помещенията на борсата и колите на задържаните са открити и иззети 92 400 кутии цигари.

В района на Харманли полицаи спрели за проверка и лек автомобил "Мерцедес" с временен номер и автомобила "автовишка", в които са открити още 9500 от кутиите цигари. Задържани са и двамата свиленградчани и димитровградчанина.

По случая за конфискуваните 204 мастербокса контрабандни цигари е образувано досъдебно производство.