Задържан е мъж, който е подал сигнал за бомби в училища в цялата страна. Той е 32-годишен български гражданин. Живее на територията на област Добрич. Това съобщи пред журналисти във Враца главният секретар на МВР Живко Коцев, цитиран от Нова телевизия. По думите му е иззето устройството, от което е изпратена заплахата.

"Вчера на имейла на националната система 112 е получено съобщение, че ще избухнат взривни устройства във всички училища в страната. Предприети са незабавни действия. Оказа се, че няма поставени взривни устройства, след извършени проверки", обясни Коцев.

Главсекът на МВР коментира и убийството на 44-годишния мъж в София, който беше открит удушен в обгорен автомобил в района на Витоша по пътя за хижа "Алеко". "Има задържани две лица. Спрямо тъщата на жертвата са събрани достатъчно доказателства. Съпругата му е под домашен арест, защото има малко дете, за което да се грижи. Прокуратурата ще поиска вземане на постоянна мярка за авторите на това брутално деяние", посочи Живко Коцев.

Спор за попечителство вероятно е причина за убийството на мъж от жената и тъща му в София

Спор за попечителство вероятно е причина за убийството на мъж от жената и тъща му в София

Съпругата на жертвата е под домашен арест, а майка й е с мярка "задържане под стража"