Emaxpress, архив

Италиански гражданин е задържан в Ботевград след като шофирал пиян, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Чужденецът опитал и да подкупи магистралните полицаи, като подхвърлил в служебния им автомобил 100 евро.

Инцидентът се разиграл снощи около 22.30 часа на автомагистрала "Хемус". На изхода на тунел "Топли дол" към София автопатрул на магистрална полиция към ОДМВР-София, след като забелязал криволичещото движение на "Ауди 3", спрял за проверка водача.

43-годишният шофьор бил видимо пиян, което било доказано и при последвалата проверка с дрегер - тестът отчел 1.26 промила алкохол в кръвта му.

Докато течала проверката и оформянето на документите, през отворения прозорец на служебната астра чужденецът подхвърлил банкнота от 100 евро.

Когато разбрал, че парите няма да свършат работа - полицаите на английски му обяснили, че в техните задължения не влиза определянето на глоба. Тогава италианецът побързал да се качи в колата и да я подкара.

Служителите на реда действали светкавично и успели да отнемат контактния ключ от таблото на аудито. Чужденецът бил отведен в спешния медицински център, където му е взета кръвна проба. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор от Софийска окръжна прокуратура.