Един човек бе убит, а други четирима са ранени при престрелка снощи в ромската махала на Павликени.
Сигналът за него е подаден снощи на тел. 112, след като група роми са влезли в пререкание.

Според първоначалните данни от разследването група роми в нетрезво състояние нападнали с камъни и брадви ромска фамилия, която празнувала Гергьовден в дома на 35-годишния Диян Стефанов.

За да се защити той открил стрелба по нападателите с незаконно притежавана ловна пушка, съобщи БТА.

При стрелбата на място е убит 47-годишният Захари Русев. С тежки наранявания и с опасност за живота са били приети в болница неговият 26-годишен син Минчо, както и 27-годишния Георги Александров, Захари Димитров на 23 години и 48-годишната Анета Русева.

По данни на полицията всички участници в инцидента са от Павликени и са криминално проявени. Пострадалите са приети във великотърновската болница, където са им направени животоспасяващи операции.

Извършителят е задържан, а оръжието е иззето от полицията. Според разследващите прекомерна употреба на алкохол и стара вражда между двете фамилии заради осъден за убийство преди четири години е водещ мотив за престъплението.

От здравното заведение съобщиха, че няма пряка опасност за живота на пострадалите. На трима от тях са извършени животоспасяващи интервенции. Състоянието им се стабилизира.  

По случая е образувано полицейско дознание за предумишлено убийство.