Големи количества контрабандни цигари, тютюн и алкохол са иззети в Хасковско, Смолянско и Плевенско, съобщават от пресцентъра на МВР.

Служители от „Противодействие на икономическата престъпност” в областните дирекции извършили операциите вчера.

В Хасково са проверени четири хранителни магазина и частен дом, а в Свиленград – автомобил. Униформените разполагали с предварителна информация, че там се съхраняват и разпространяват акцизни стоки без бандерол.

Те иззели 11 960 къса безакцизни цигари от различни марки. Съставени са четири акта и е образувано едно досъдебно производство.

От кафене и хранителен магазин в Димитровград били конфискувани още 1980 къса папироси и 11 литра домашна ракия без бандероли, 1306 пиротехнически изделия без издадено разрешение за търговия и 7 кг месни продукти без документи за произход.

В плевенското село Буковлък криминалистите претърсили дома на 47-годишен мъж. Там те се натъкнали на 21 чувала с 420 килограма насипен тютюн.

Експертите уточняват, че нанесената щета на републиканския бюджет от невнесен акциз е в размер на 63 000 лева.

Близо половин килограм ситно нарязан тютюн е бил иззет от метален павилион в Мадан. В намиращо се в близост складово помещение служителите на реда открили 890 къса цигари без акцизен бандерол от различни марки. В избено помещение на същия собственик те попаднали на 456 литра наливен алкохол без акцизен бандерол.