Обсъдихме с главния прокурор Борис Велчев една моя идея, която засяга борбата с престъпността и корупцията.

Това заяви лидерът на партия Атака Волен Сидеров след приключване на срещата с главния прокурор.

Сидеров уточни, че в борбата с престъпността и корупцията не става въпрос за извънредни мерки, а за реално прилагане на българските закони.

Лидерът да партия Атака допълни, че България може да се справи с трафика на наркотици, контрабандните канали и с организираната престъпност, ако има обща воля и желание за това.

Само по този начин ще покажем на Брюксел, че сами можем да се справим, защото е илюзия, че можем да очакваме някой да дойде да ни реши проблемите, допълни лидерът на националистите.

С главния прокурор стигнахме до общото мнение, че трябва да се инициират дебати по този въпрос (борбата с престъпността и корупцията).

Планът, който предложих на главния прокурор не е нищо друго освен план за заздравяване на държавността у нас, уточни Сидеров.

Необходимо е разчистването на корумпираните кръгове в Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници", тук Волен Сидеров уточни, че у убитите Константин Димитров-Самоковеца и Димата -Руснака са били намерени карти на служители на Национална служба сигурност.

„Чии служители са били тези престъпници? На българските специални служби или просто гангстери - или са били и двете заедно?! На това трябва да се сложи край," заключи Сидеров.

Той допълни, че има съгласието на главния прокурор Велчев и на политическите сили за инициирането на обществено-политически дебат по въпроса.

„Възнамерявам да поставя този въпрос в европарламента, като организирам пресконференции в Брюксел, смятам, че с козметични мерки не може да се води борбата с престъпността", продължи лидерът на партия Атака.

Той уточни, че във връзка със случая с бившия шеф на „Топлофикация" Валентин Димитров има информация, че в един от сейфовете е намерен плик, на който били написани имената на български политици.
Той уточни, че съответната институция мълчи по този въпрос.

„Но защо мълчи - когато става въпрос за дискредитирането на български политик, (тук Сидеров уточни, че няма предвид себе си), всички - и полиция, и съдебна власт дават широка гласност.
А когато става въпрос за конкретно престъпление, извършено от конкретни хора, се мълчи.

Ето защо смятам, че е необходима една радикална програма, наречена „чисти ръце", за да има ефект борбата с престъпността и корупцията.

От своя страна главният прокурор Борис Велчев уточни, че не разполага с информация за пликове - в множествено число - намерени в сейфовете на Вальо Топлото.

Той допълни, че има информация само за един плик, за който се знае.
Главният прокурор уточни, че други пликове с имена на политици, намерени в сейфа на Валентин Димитров не са му известни.

На въпрос чие име е било написано на плика и не е ли това името на Антоан Николов (бивш шеф на Столичния общински съвет,бел.ред.), Велчев отговори, че коментарът остава за наблюдаващия прокурор и помоли журналистите да го оставят на мира.