Пловдивският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение парична гаранция от 5000 лева на Габриела Медарова, съобщи БНР.

През пролетта тя нанесе материални щети на 10 автомобила в Пловдив.

Окръжните магистрати постановиха, че на база събраните до момента доказателства, промяната на първа инстанция на мярката от задържане под стража в парична гаранция е напълно адекватна.

Решението на окръжния съд е окончателно.

Припомняме, на 17 април обвиняемата преминава с джип през 10 коли пред комплекс "Оазис -4" в Пловдив. Жената е управлявала колата с с над 1.3 промила алкохол в кръвта и също така е употребила наркотици.

Пияна и напушена шофьорка смаза 10 коли в Пловдив

Пияна и напушена шофьорка смаза 10 коли в Пловдив

Повечето от колите са за бракуване

В края на април пред съда Медарова се разплака и заяви, че не издържа в ареста. "Много съжалявам. Никога повече няма да се кача зад волана, дори да ми върнат книжката. Искам при семейството ми. Много ми е тежко в ареста", обясни тогава Медарова.

Тогава Районният съд в Пловдив реши обвиняемата да бъде освободена срещу парична гаранция в размер на 20 000 лева. След обжалване, съдът свали гаранцията на Медарова от 20 на 5 хиляди лева.

Отново задържаха танцьорката Габриела Медарова

Отново задържаха танцьорката Габриела Медарова

Ударила с юмрук 21-годишна студентка в дискотека

На 14 май по разпореждане Районната прокуратура в Пловдив полицията отново задържа Медарова, но този път за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

На 18 май съдът пусна с "подписка" Медарова.

Пускат с подписка пловдивската танцьорка Медарова

Пускат с подписка пловдивската танцьорка Медарова

Пред съда тя съжалява и иска при родителите си, да учи и да работи