По разпореждане на Районната прокуратура в Пловдив полицията отново задържа танцьорката Габриела Медарова, която стана известна, след като смаза 10 коли в областния град пияна и напушена.

Този път танцьорката е задържана за срок до 24 часа за нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Според прокуратурата от установените към настоящия момент факти е видно, че Медарова е нанесла удар спрямо 21-годишната студентка Катя Андреева в нощен клуб "Мегами" в Пловдив.

Според пострадалата в ранните часове на 11 май, петък, тя празнувала рождения си ден в дискотеката с приятели. Около 2.50 часа студентката отишла до тоалетната в заведението.
На излизане от тоалетната непозната жена я удря с юмрук в лицето.

Ударът е станал пред свидетели, посочват от държавното обвинение. Вследствие на крушето пострадалата паднала на земята, а от носа ѝ потекла кръв.

По случая е образувано бързо производство. В хода на действията е установена и самоличността на извършителя - танцьорката Габриела Медарова. Медарова е арестувана за срок до 24 часа.

Предстои по производството да се установят и разпитат всички очевидци на инцидента. Следва да се изготви и медицинска експертиза относно вида на нанесената телесна повреда, както и обстоятелствата около причиняването на травмата.

За подобно деяние законът предвижда наказание затвор до 1 година или пробация.

Относно инцидента постаралата Катя Андреева заяви пред bTV, че с нищо не е провокирала агресията от страна на задържаната. Тя празнувала рождения си ден в клуб и тъкмо възнамерявала да си тръгва, когато получила крушето от Медарова.

"Около 3 ч. с моя приятелка отидохме до тоалетните. Точно преди да си тръгнем. След което аз стоях отпред пред огледалото... Изчаках моята приятелка. В този момент се отвори вратата на една от тоалетните - излязоха момче и момиче. И в този момент, в който виждам как излизат, срещу мен една ръка - с татуси, момиче ме удря с юмрук, и аз просто цялата в кръв. Шурти много кръв, цялата ми рокля... Само чух момчето как казва: "Какво направи?" Нещо такова... Други хора в тоалетната, пак момче и момиче, ми помогнаха веднага, защото аз бях на земята, започнаха да ме свестяват", разказва потърпевшата. Тя прекарала нощта в болницата.

Свидетелите на инцидента и охранителите веднага разпознали нападателката - Габриела Медарова.

Версията на танцьорката обаче е по-различна. По думите ѝ тя ударила Катя Андреева с вратата на тоалетната без да иска.
Пострадалата обаче е категорична, че това е измислица, понеже вратите на тоалетните се отварят навътре, а не навън.

Адвокатът на Медарова посочи, тя категорично не желае да коментира инцидента.

Работата по случая продължава.

Пияна и напушена шофьорка смаза 10 коли в Пловдив

Пияна и напушена шофьорка смаза 10 коли в Пловдив

Повечето от колите са за бракуване

Припомняме, на 15 април танцьорката Габриела Медарова смаза с джип 10 коли пред комплекс "Оазис 4" в Пловдив. Свидетели разказват, че жената е била видимо почерпена. Според версията на полицията тя шофирала БМВ и увредила 10 автомобила, паркирани пред комплекса в областния град. Причинената щета възлиза за над 40 000 лева.

По-късно органите на реда установиха и че жената е шофирала под въздействието на алкохол и марихуана.

В края на април пред съда Медарова се разплака и заяви, че не издържа в ареста. "Много съжалявам. Никога повече няма да се кача зад волана, дори да ми върнат книжката. Искам при семейството ми. Много ми е тежко в ареста", обясни Медарова.

Тогава Районният съд в Пловдив реши обвиняемата да бъде освободена срещу парична гаранция в размер на 20 000 лева. След обжалване, съдът свали гаранцията на Медарова от 20 на 5 хиляди лева.

Пуснаха пияната и напушена шофьорка с гаранция от 20 хиляди

Пуснаха пияната и напушена шофьорка с гаранция от 20 хиляди

20-годишната нанесла щети за над 40 000 лева