Окръжният съд в Бургас постанови 4 осъдителни присъди по делото "Гранити" за отвличането и убийството на бизнесмена Стоян Стоянов.

Припомняме, делото продължава вече 10 години. Убийството на Стоянов беше извършено на 6 март 2008 година.

Делото „Гранити” е по скалъпен сценарий, смята обвиненият за убийството на Стоянов

Делото „Гранити” е по скалъпен сценарий, смята обвиненият за убийството на Стоянов

Дали му примамливи обещания

По делото беше оправдан варненският съдебен изпълнител Галин Костов, съобщи БНР. Костов беше сочен като един от поръчителите на убийството на Стоянов. Окръжният съд в Бургас реши, че той е невинен по всички обвинения.

Стоян Петров получи присъда от 20 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим. Той е сочен като физическия извършител на убийството на бизнесмена Стоян Петров.

Същата присъда получи и бившият директор на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов, сочен като поръчител на деянието. Припомняме, Михайлов е в неизвестност от 9 години.

Стоян Колев и Нено Стоянов получиха присъди съответно от по 18 и 17 години "лишаване от свобода". Съдът реши, че двамата са били съучастници в извършването на престъплението.

Според адвоката на Станислав Михайлов Калоян Кръстевич днешната присъда е незаконосъобразна. По думите му присъдата била комплексна и в нея имало незаконосъобразни елементи, които ще бъдат отчетени на следващата инстанция.

Отложиха делото за убийството на бизнесмена Стоян Стоянов

Отложиха делото за убийството на бизнесмена Стоян Стоянов

Прокурорът, който е запознат с 60-те тома обвинение, си направи отвод

Припомняме, делото се гледа за трети път в Бургаския окръжен съд, след като беше върнато от Апелативния съд в града заради сериозни противоречия.

Четиримата осъдени ще трябва да платят 700 000 лева обезщетение на близките на убития Стоянов.

Присъдите могат да се обжалват пред Апелативния съд в едномесечен срок.

Трупът на Стоянов открит заровен в горичка край Обзор

Трупът на Стоянов открит заровен в горичка край Обзор

Поръчителите на убийството на шефа на "Гранити" са бивш варненски окръжен съдия и ексшефът на Агенцията за държавни вземания