Софийска градска прокуратура е преквалифицирала обвинението спрямо Кристиан Николов и вече му е повдигнато обвинение за извършено от него умишлено престъпление. Обвинението е по чл. 342, ал. 3, б. "в", във връзка с ал. 1, пр. 3 от НК. Съгласно разпоредбата на чл. 342, ал. 3, б. "в" от Наказателния кодекс за особено тежки случаи наказанието е от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор.

Според прокуратурата случаят е особено тежък, тъй като Кристиан е шофирал след употреба на различни видове наркотични вещества - амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Така е застрашил живота и здравето на множество участници в движението, а самото деяние е извършено на оживено място.

Шофьорът, убил Милен Цветков, употребил канабис и амфетамин

Шофьорът, убил Милен Цветков, употребил канабис и амфетамин

Няма никакъв спирачен път на автомобила убиец

Припомняме, на 19 април малко след 18 часа Кристиан Николов се заби с Audi Q7 в автомобила на журналиста Милен Цветков, движейки се със скорост между 80 и 100 км/ч. Катастрофата стана в района на кръстовището на ул. "Хенрик Ибсен" и бул. "Черни връх" в столицата, а Милен Цветков издъхна напът за болницата.

Освен употребата на наркотици Кристиан Николов е нарушил Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба.

Готово е и предварителното заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия. В него се формулира, че вследствие на удара от катастрофата на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми - счупване от 3 до 11 ребро, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийска градска прокуратура внесла в Софийски градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението - "задържане под стража".

Обвинения за лъжа и по 10 000 лв. гаранция за приятелите на Кристиан Николов

Обвинения за лъжа и по 10 000 лв. гаранция за приятелите на Кристиан Николов

Двамата пътници са приятелката на Кристиан - Симона и Георги Иванов

Припомняме, днес прокуратурата обвини за прикриване на истината двамата пътници в автомобила на Кристиан Николов - приятелката му Симона и синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Те са напуснали местопроизшествието след катастрофата. 

За трагичния инцидент с обвинение се сдоби и майката на Кристиан Николов, Десислава Пешева заради това, че е предоставила като собственик на фирмата, колата. Вчера на Пешева й бе определена гаранция от 100 000 лв.