Софийска районна прокуратура (СРП) образува досъдебно производство спрямо Георги Семерджиев, който уби две млади жени на бул. "Черни връх" за шофиране без свидетелство за управление на МПС след доклад на Отдел "Пътна полиция" - СДВР, забавен с година и половина, съобщиха от пресслужбата на СРП.

Полицейската преписката е за това, че на 19.12.2020 г. срещу Г.С. е съставен акт за установяване на административно нарушение за управление на автомобил без свидетелство за управление на МПС. Едва през юли 2022 година при решаването й служителите на Отдел "Пътна полиция" - СДВР (ОПП-СДВР) установяват, че са налице данни за извършено престъпление от Г.С. и я докладват на СРП.

Наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка, в която следва да се установи на какво се дължи забавянето от година и половина на доклада на образуваната полицейска преписка пред СРП.

Прокуратурата разследва повече от един служител в МВР след катастрофата, причинена от Семерджиев

Прокуратурата разследва повече от един служител в МВР след катастрофата, причинена от Семерджиев

Прокурор в СГП е счел, че са налице достатъчно такива за извършено престъпление от общ характер

В хода на извършената проверка е установено, че през януари 2021 г. на Семерджиев му е съставен акт, който не му е връчен. Не е уведомено друго поделение на МВР, нито компетентната прокуратура. От приложената справка става ясно, че по материалите е започнала работа чак на 06.07.2022 г. Установен е и аналогичен случай с невръчено наказателно постановление отново на Георги Сдемерджиев и през 2010 г.

Наблюдаващият прокурор е дал указания да се установи кой служител е държал документите, как го е направил и защо са били в ОПП-СДВР, а не са връчени на Семерджиев и не са били уведомени други отдели на МВР и прокуратурата, както и какви действия са предприети или не са предприети във връзка с това.

Георги Семерджиев е шофирал под въздействието на метаамфетамин

Георги Семерджиев е шофирал под въздействието на метаамфетамин

Това показват резултатите от взетата му кръвна проба