Георги Семерджиев е шофирал под въздействието на метаамфетамин, съобщава Нова Телевизия. Това са показали резултати от взетата му кръвна проба, след катастрофата в София, при която загинаха две жени.

Кръвната проба бе взета 48 часа след тежкия инцидент. Семерджиев отказваше да съдейства на полицията и да де проба доброволно. Проба от кръвта му бе взета след издаването на съдебно решение, като медицински екип отиде на място в НСлС, където той бе задържан.

Припомняме, в късната вечер на 5-ти юли шофирайки с висока скорост Георги Семерджиев помете две млади жени на тротоар на едно от централните кръстовища на София. След катастрофата избяга от мястото и се укрива до ранния следобед на следващия ден, когато бе арестуван в състояние, както следователят Ясен Тодоров обяви, "адекватно, колкото да се обади на майка си". В автомобила, макар и разцепен на две, са открити полицейска палка и синя сигнална лампа.

Срещу Семерджие вече са повдиганти четири обвинения. Беше установено, че той има над 50 нарушения на пътя, както и че швейцарската му шофьорска книжка е фалшива.

По-рано днес пък Семерджиев по разпознат и като лице, извършило кражба от бензиностанция на АМ "Тракия".

Най-накрая взеха кръвна проба от Георги Семерджиев

Най-накрая взеха кръвна проба от Георги Семерджиев

Това става 48 часа след катастрофата